新东方网>大学教育>四六级>复习辅导>综合辅导>正文

2016年6月英语六级真题每日复习计划3

2016-04-20 15:34

来源:新东方网整理

作者:

  Passage Two

  Air pollution is deteriorating in many places around the world. The fact that public parks incities become crowded as soon as the sun shines proves that people long to breathe in green,open spaces. They do not all know what they are seeking but they flock there, nevertheless.And, in these surroundings, they are generally both peaceful and peaceable. It is rare to seepeople fighting in a garden. Perhaps struggle unfolds first, not at an economic or social level,but over the appropriation of air, essential to life itself.

  If human beings can breathe and share air, they don't need to struggle with one another.

  Unfortunately, in our western tradition, neither materialist nor idealist theoreticians giveenough consideration to this basic condition for life. As for politicians, despite proposing curbson environmental pollution, they have not yet called for it to be made a crime. Wealthycountries are even allowed to pollute if they pay for it.

  But is our life worth anything other than money? The plant world shows us in silence whatfaithfulness to life consists of. It also helps us to a new beginning, urging us to care for ourbreath, not only at a vital but also at a spiritual level. The interdependence to which we mustpay the closest attention is that whicl exists between ourselves and the plant world. Oftendescribed as "the lungs of the planet", the woods tha cover the earth offer us the gift ofbreathable air by releasing oxygen. But their capacity to renew the ai polluted by industry haslong reached its limit. If we lack the air necessary for a healthy life, it is because we have filled itwith chemicals and undercut the ability of plants to regenerate it. As we know, rapideforestation combined with the massive burning of fossil fuels is an explosive recipe for anirreversibl disaster.

  The fight over the appropriation of resources will lead the entire planet to hell unless humanslearn t share life, both with each other and with plants. This task is simultaneously ethical andpolitical because can be discharged only when each takes it upon herself or himself and onlywhen it is accomplishe together with others. The lesson taught by plants is that sharing lifeexpands and enhances the sphere c the living, while dividing life into so-called natural or humanresources diminishes it. We must come t view the air, the plants and ourselves as thecontributors to the preservation of life and growth, rathe than a web of quantifiable objectsor productive potentialities at our disposal. Perhaps then we woulfinally begin to live, ratherthan being concerned with bare survival.

  61. What does the author assume might be the primary reason that people would strugglewith each other

  A. To get their share of clean air.

  B. To pursue a comfortable life.

  C. To gain a higher social status.

  D. To seek economic benefits.

  62. What does the author accuse western politicians of?

  A. Depriving common people of the right to clean air.

  B. Giving priority to theory rather than practical action.

  C. Offering preferential treatment to wealthy countries.

  D. Failing to pass laws to curb environmental pollution.

  63. What does the author try to draw our closest attention to?

  A. The massive burning of fossil fuels.

  B. Our relationship to the plant world.

  C. The capacity of plants to renew polluted air.

  D. Large-scale deforestation across the world.

  64. How can human beings accomplish the goal of protecting the planet according to theauthor?

  A. By showing respect for plants.

  B. By preserving all forms of life.

  C. By tapping all natural resources.

  D. By pooling their efforts together.

  65. What does the author suggest we do in order not just to survive?

  A. Expand the sphere of living.

  B. Develop nature's potentials.

  C. Share life with nature.

  D. Allocate the resources.

  【参考答案】

  61.【定位】由题干中的struggle定位到首段最后两句。

  A)【精析】细节辨认题。定位句明确指出,争斗最初发生不是在经济或者社会层面,而是在对空气占有方面。如果人类能够呼吸和分享空气,也许就不会再彼此争斗,故答案为A)。

  62.【定位】由题干中的politicians定位到第二段第二句。

  D)【精析】推理判断题。由定位句可知,政治家们尽管建议控制环境污染,但并未要求将污染环境人罪,也就是说他们未能用法律手段限制环境污染,故答案为D)。

  63.【定位】根据题干中的closest attention定位到第三段第四句。

  B)【精析】细节辨认题。定位句明确指出,我们与植物世界相互依存,我们应该密切地关注这一点。换句话说,作者想要引起我们密切关注的是我们与植物世界相互依存的关系,故答案为B)。

  64.【定位】由题干中的accomplish及planet定位到第四段前两句。

  D)【精析】推理判断题。定位句说明,争夺资源的斗争会将我们的星球带人地狱,除非人类懂得相互之间、与植被之间分享生活,这一任务只有在每一个人都承担起责任并且大家共同承担时才能完成,可见要保护地球必须集合众人的努力,故答案为D)。

  65.【定位】由题干中的just to survive和题文同序原则定位到最后一段。

  C)【精析】推理判断题。由定位段可知,分享生活可以拓展生命空间,提升生命层次,我们要将空气、植被和我们自己均视为保护生命和成长的贡献者,而不是任由我们支配量化物品和生产潜能的网络,综合看来,与自然分享生命是实现生活层次提升至生存这一标准以上的根本途径,故答案为C)。


  》》更多精彩冲分课程推荐:

  四级基础强化冲刺套餐班 | 英语四级特训班(五一特训)

  六级基础强化冲刺套餐班 英语六级特训(五一特训) 

(责任编辑:田学江)

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词