新东方网>大学教育>四六级>复习辅导>综合辅导>正文

2016年6月英语六级真题每日复习计划5

2016-04-20 15:36

来源:新东方网整理

作者:

  Passage One

  Questions 56 to 60 are based on the following passage.

  When the right person is holding the right job at the right moment, that person's influence is greatly expanded. That is the position in which Janet Yellen, who is expected to be confirmed as the next chair of the Federal Reserve Bank (FeD. in January, now finds herself. If you believe, as many do, that unemployment is the major economic and social concern of our day, then it is no stretch to think Yellen is the most powerful person in the world right now.

  Throughout the 2008 financial crisis and the recession and recovery that followed, central banks have taken on the role of stimulators of last resort, holding up the global economy with vast amounts of money in the form of asset buying. Yellen, previously a Fed vice chair, was one of the principal architects of the Fed's $ 3.8 trillion money dump. A star economist known for her groundbreaking work on labor markets, Yellen was a kind of prophetess early on in thc crisis for her warnings about the subprime (次级债) meltdown. Now it will be her job to get the Fed and the markets out of the biggest and most unconventional monetary program in history without derailing the fragile recovery.The good news is that Yellen,67, is particularly well suited to meet these challenges. She has a keen understanding of financial markets, an appreciation for their imperfections and a strong belief that human suffering was more related to unemployment than anything else.

  Some experts worry that Yellen will be inclined to chase unemployment to the neglect of inflation.

  But with wages still relatively flat and the economy increasingly divided between the well-off and the long-term unemployed, more people worry about the opposite, deflation (通货紧缩) that would aggravate the economy's problems.

  Either way, the incoming Fed chief will have to walk a fine line in slowly ending the stimulus. It must be steady enough to deflate bubbles (去泡沫) and bring markets back down to earth but not so quick thatit creates another credit crisis.

  Unlike many past Fed leaders, Yellen is not one to buy into the finance industry's argument that itshould be left alone to regulate itself. She knows all along the Fed has been too slack on regulation of finance. Yellen is likely to address the issue right after she pushes unemployment below 6%, stabilizes markets and makes sure that the recovery is more inclusive and robust. As Princeton Professor Alan Blinder says, "She's smart as a whip, deeply logical, willing to argue but also a good listener. She can persuade without creating hostility." All those traits will be useful as the global economy's new power player takes on its most annoying problems.

  56. What do many people think is the biggest problem facing Janet Yellen?

  A. Lack of money.

  B. Subprime crisis.

  C. Unemployment.

  D. Social instability.

  57. What did Yellen help the Fed do to tackle the 2008 financial crisis?

  A. Take effective measures to curb inflation.

  B. Deflate the bubbles in the American economy.

  C. Formulate policies to help financial institutions.

  D. Pour money into the market through asset buying.

  58. What is a greater concern of the general public?

  A. Recession.

  B. Deflation.

  C. Inequality.

  D. Income.

  59. What is Yellen likely to do in her position as the Fed chief?

  A. Develop a new monetary program.

  B. Restore public confidence.

  C. Tighten financial regulation.

  D. Reform the credit system.

  60. How does Alan Blinder portray Yellen?

  A. She possesses strong persuasive power.

  B. She has confidence in what she is doing.

  C. She is one of the world's greatest economists.

  D. She is the most powerful Fed chief in history.

  【参考答案】

  56.【定位】NN-P0的many people和the biggest

  C)[解析l细节辨认题。定位句指出,很多人都认为problem定位到首段第三句。失业是这个时代主要的经济和社会关注点,故答案为C)。

  57.【定位】由题干中的the 2008 financial crisis和人物关键词Yellen定位到第二段前两句。

  D)【精析】推理判断题。定位句指出,在2008年经济危机及随后的衰退和复苏期间,中央银行通过资产买卖的方式擎起全球经济,而耶伦又帮助美联储聚集了巨额资金。综合分析,可以推断出耶伦帮助美联储通过资产买卖向市场注入资金,故答案为D)。

  58.【定位】根据题干中的greater concern和the general public定位到第四段第二句。

  B)【精析】推理判断题。由第四段第一句可知,一些专家担心耶伦会忽视通货膨胀问题,而定位句反驳了这一观点,指出更多人担心的恰恰与之相反,即由于薪金相对比较固定,以及富人和长期失业者的经济差距不断加大,通货紧缩才是主要问题,故答案为B)。

  59.【定位】由题干中的the Fed chief以及题文同序原则定位到第六段。

  C)【精析】推理判断题。定位段指出,耶伦不相信金融行业能够自我规范运行,她认为美联济监管方面过于松弛。而随后的第七段首句也指出,她即将着手解决这一问题,故可推知她将要加紧金融制度,故答案为C)。

  60.【定位】由题干中的Alan Blinder定位到最后一段。

  A)【精析】推理判断题。定位段指出,艾伦·布朗德认为耶伦十分聪明,很有逻辑,乐于争辩也善于倾听,同时还能够在不让对方产生敌意的情况下劝服别人,可见她有很强的说服力,故答案为A)。

  》》更多精彩冲分课程推荐:

  四级基础强化冲刺套餐班 | 英语四级特训班(五一特训)

  六级基础强化冲刺套餐班 英语六级特训(五一特训) 

(责任编辑:田学江)

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词