新东方网>大学教育>四六级>真题解析>四级解析>正文

2018年6月英语四级听力原文及解析(广州新东方)

2018-06-26 15:48

来源:广州新东方

作者:王晓茹

四级考试真题解析>>观看直播
写作真题及答案解析 翻译真题及答案解析
听力真题及答案解析 阅读真题及答案解析

  大学英语四六级考试结束当日,新东方网四六级频道第一时间更新公布英语四六级真题答案,并特别邀请多位新东方名师为广大考生进行考后试题解析。同时广大考生还可随时@新东方网四六级微博及新东方网四六级微信,与线上老师以及考生随时互动答疑,敬请广大考生密切关注新东方网四六级频道以及2018年6月英语四六级真题解析专题。 

  想知道新东方老师如何点评6月考试→_→猛戳

  【整体解析】

  本次大学四级听力试题难度中上,大部分题目仍然遵守视听一致原则。新闻考查的内容包括:第一篇——响尾蛇(rattlesnake)盘踞在Kelly车里,造成恐慌;第二篇——快餐篇(Fast-Food),探讨快餐品牌如麦当劳(McDonald)和汉堡王(Burger King) “快”服务变慢的原因;第三篇——外太空任务,关键词包括mission、earth orbit(轨道)等。对话包括常见话题:聊旅行以及约会。短文内容涉及工作(job market/jobseeker)、学生应多增加校外机会以及跳舞(dance)的乐趣等内容。

  【解析】

  News Report 1

  Kelly escaped to managed to save her car after the four-mile road came out of the driving down the high way .Rattlesnakes are poisonous and threat to the people generally. But the woman say the rattlesnake terrified her on her ways . It has big nails on the way to pick up her friend. I don’t know when my hands on my steer or not. But I can guarantee myself. She said the snake the was first under the seat until she could get out of the high way. Here he comes, the snake tries to find its road and get out of the car. Kelly called for help and, Washington control animal office would capture the snake.

  Q1:How did Kelly feel when she first came across the Rattlesnake?

  答案:-She was terrified.

  Q2:What does the report say about the Rattlesnake?

  答案:-It is poisonous and threatening.

  News report 2:

  (3)Fast food turns out isn’t quite as fast as it used to be. A new study finds that MacDonald posts its slowest drives through times since this survey was first inducted fifty years ago. As MacDonald’s, customers were spent on average three minutes and nine seconds from the time they placed their orders until they were receive their food. About ten seconds more, they began to straight average and lots slower than the decade ago, according to the study, which was commissioned by QSR, an industry trade publication, and MacDonald wasn’t alone in slowing down. Other changes also saw their drive through performance slowing down. (4)Among the reasons for the slower surveys, today there are more choices on the menu, and products themselves are more complex and take longer to prepare. Speed, of course, is essential to the drive through experience, and drive through are hugely important to choose such as MacDonald, Burger King, and Tucle Bell. Usually, the drive through accounts for sixty to seventy percent of all business that goes through a fast food restaurant, notes Song Ochers, editor of QSR. Of course, consumers also want their orders to prepare correctly and on that score, Ochers says accuracy is still really high.

  3. What is news report mainly about?

  答案:-The Fast food turns out isn’t quite as fast as it used to be.

  4. What has slow down MacDonald drive through service?

  答案:- More choices on the menu, products are more complex and take longer to prepare.

  News Report 3

  The first private mission outside of the earth orbit is closed to many of our think. U.S. government officials outset to approve a mission by privately held space company-Moon Express to travel outside of the earth orbit in late 2017. Moon express’s mission involves plans to land a suitcase size package of scientific equipment on the moon for on-going exploration on commercial development. The decision involved amounts of lobbying and coordinative conversations between a number of factual agencies. On the international treaties ,US is responsible for the cargo of both public and private space craft .This makes commercial space travel a complex legal issue not just domestically but abroad . A Moon Express representative declined to comment on the story. But noted that the company is very optimistic about its proposal. Moon express is not the only company seeking for the right to travel to outspace . Elon Musk’s space X aims to send an manned aircraft to Mars by 2018

  5. What is the news report mainly about?

  答案:The first private mission

  6. What is the Moon Express planning to do?

  答案:To land a suitcase size package of scientific equipment on the moon for exploration.

  7. what does Moon Express think of its mission?

  答案:Optimistic

  conversation 1

  A:Hey Sophia, how are you doing?

  B: Hi, Bob. I’m good, thanks. Actually, I’m on holiday with my family in Thailand at the moment, although I wish it were with my friends instead.

  A: Really? You never said you are going to Thailand. How I envy you !

  B: I’ve only been in here a week, but you know Thailand is an amazing place, I’m having a great time here. In fact, I’m now lying on the beach in Phuket. I’ve been in the sun for around 15 minutes only, and I’m already getting sun burnt. Have you been here before?

  A: No, I wish I had. What else have you been doing in Thailand besides enjoying the sun?

  B: Well, I met a guy from Germany yesterday. He showed me around the office that he works at. Then I met many volunteer teachers who are mainly young people from Europe.

  A: Ahh, that’s interesting.

  B: Yes. I also made a new little friend, Sarah. She was so cute. I was so sad that we were to leave at the end of the day. If I ever come back to Thailand, I’d definitely visit this place again, as a volunteer.

  A: Well, you can tell me all about it when you get back. My phone battery is almost dead now. Remember to get me something from the souvenir shops. I like to collect bits and pieces from different parts of the world. Bye now, enjoy yourself Sophia.

  B: Bye.

  Q8: What does the woman say she is doing now?

  答案:On holiday with her family in Thailand.

  Q9: What did the woman do yesterday?

  答案:She met a friend from Germany.

  Q10: Why does the man have to end the conversation?

  答案:His phone runs out of battery.

  Q11: Why does the man ask the woman to bring him something from Thailand?

  答案:He likes to collect the things from different parts of the world..

  Conversation 2

  Q12: What does the woman say she is doing now?

  答案:Going to the gym.

  Q13: What is gym offer at its opening?

  答案:A discount on a 6-months membership.

  Q14:What is the man concerned about?

  答案:He has no idea of using equipment.

  Q15: What do we learn about the women from the conversation?

  答案:She had received an invitation from a new gym.

  Passage 1

  In today’s job market, it is not a common for job seekers to send applications for many positions. That is lots of time and lots of work to organize. Certainly, you can’t want to waste your precious hours on following the developments on the fashion, and miss the important deadlines, confuse interview times or forget to follow up a result. Accordingly, managing our work search properly is just as important as identify the job opportunities and send your applications. If you familiar with Microsoft Excel or a similar program, creating a table is a simple and effective way to keep track your job applications. If the excel isn’t used as drinking a cup of tea, don’t worried. You can create a table in Microsoft. Google is another tool to help you to organize your work effectively. If you have a G-mail account, you can create a safe and send tables in addition to read a document like your cover letter and resume. You can also link up with Google calendar to make sure you make top with the important dates. Clearly, there plenty of days to keep track of search and to make efforts to simplify your job search well paid off. Nevertheless you should always focus on the quality not the quantity. Only you apply the position you are qualified for, and make each application count, personalizing each cover letters and updating your resume.

  16.What does the speaker say about today’s jobseekers?

  答案:They don’t send applications for many positions.

  17.What kind of job do applicants can do with the help of the Google?

  答案:To help you to organize your work effectively.

  18.What does the speaker suggest the jobseekers do?

  答案:They should always focus on the quality not the quantity

  Passage 2

  Q19: What are some people worried about according to the speaker?

  答案:If the kids didn’t happen to go to school they will be go out of street.

  Q20: What does the speaker think we could do for the kids who dislike school?

  答案:Gave them a little help.

  Q21: What does the speaker say is the easiest thing we could do?

  答案:To get kids out of the school buildings.

  Passage 3:

  Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow, life and death, and everything else in between. (22) Dance in America is everywhere. We dance from Florida to Alaska, from Harison to Harison and coast to coast. We dance at weddings, birthdays, office parties or just to fill the time. (23) “I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in a small town in Iowa. “I can't imagine doing anything else with my life." Bridges runs dance classes for all ages. "Teaching dance is wonderful. My older students say it makes them feel young. It's marvellous to watch them. For many of them, it's a way of meeting people and having a social life.” So why do we dance? (24) “I can tell you about one young couple,” says Bridges. “They arrive at the class in a bad mood and they leave with a smile. Dancing seems to change their mood completely.”

  So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier, a dance teacher says,“Dance, like the ryhtem of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better. I keep practicing even when I'm exhausted. I find it hard to stop! Dancing reminds me I'm alive.”

  22. What does the passage say about the dance in America?

  答案:Dance in America is everywhere

  23. What do we know about the Lester Bridges dance studio?

  答案:It is in a small town in Iowa./ It runs dance classes for all ages.

  24. What happened to the young couple after they attended last Bridges in class?

  答案:They change their mood completely.

  Q25: What did Andrea Hillier say about dance?

  答案: He dances even when he is exhausted.

  考后关注

  新东方四六级估分系统,逼真还原6月试题,精准估分提早了解过没过线!具体估分规则,敬请关注新东方网四六级真题解析专题

官方微信:新东方四六级 (微信号:xdfcet46

英语四六级课程、听说读写译方法、最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

四六级真题及答案解析下载

手机号

猜你喜欢

  • 动态
  • 报考
  • 成绩
  • 辅导

          新东方英语四六级辅导专区

          班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

          焦点推荐

          精品直播

          版权及免责声明

          凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

          本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

          如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

          热搜关键词